Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ Η ΨΑΛΙΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΔ

poll2012201822

Στη δημοσκόπηση της Pulse μετά τη νομοθέτηση της κυβερνητικής λίστας παροχών η ΝΔ προηγείται με 10,5% (επί των εγκύρων) έναντι 9,5 μονάδων τον Νοέμβριο - Οι ψηφοφόροι κατανοούν πως η κυβέρνηση επιχειρεί παραμονές των εκλογών να τους επιστρέψει ελάχιστα από όσα τους πήρε προκειμένου να κερδίσει την ψήφο τους

Κάλπικη απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων ή επιστροφή στην κανονικότητα; Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται ανεπηρέαστη από το μπαράζ παροχών και προεκλογικών εξαγγελιών που πραγματοποιεί η κυβέρνηση.






Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 15ήμερο η κυβέρνηση έχει φέρει στην Βουλή την διανομή κοινωνικού μερίσματος, την καταβολή αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια, την μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου επιχειρήσεων ενώ στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός εξήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο.

Παρά ταύτα σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, στην πρόθεση ψήφου,
καταγράφει προβάδισμα 9,5 ποσοστιαίων μονάδων συγκεντρώνοντας 31,5% (31% στη μέτρηση του Νοέμβρη) έναντι 22% (21%) του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% αντίστοιχα (7,5% και 7% το Νοέμβρη), το ΚΚΕ με 5,5% (6%), η Ένωση Κεντρώων με 2% και η Ελληνική Λύση με 2% αντίστοιχα (1,5% και 1,5%), το Ποτάμι με 1,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% (χωρίς καταγραφή στην προηγούμενη μέτρηση). Άλλο κόμμα, ψηφίζει το 4%, στο 16,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος [αναποφάσιστοι και λευκό/άκυρο – στο 18,5% το Νοέμβρη). Παράλληλα, καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται και πάλι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων καθορίζονται ως εξής: ΝΔ 33,5%, ΣΥΡΙΖΑ 23% (10,5% διαφορά), Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής 7%, ΚΚΕ 6%. Κανένα άλλο κόμμα δεν πιάνει το όριο εισόδου στη Βουλή: Η πεντακομματική βουλή αποτελεί σταθερό εύρημα των δημοσκοπήσεων τους τελευταίους μήνες και «δείχνει» αυτοδυναμία της ΝΔ. Στο 11,5% οι αναποφάσιστοι.

Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν πιθανή νέα οικονομική κρίση ή προβλήματα το 2019, ενώ το 63% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη λάθος κατεύθυνση. Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν αφού προηγουμένως πάει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"ΒΓΑΙΝΕΙ" ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΚΟΒΟΛΗ

ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΚΑ: ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΤΗΣ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ

Έντονη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής για την  υπουργοποίηση των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα , δύο στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ. «Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξης μας  πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ’ Εθνικής», καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: Αλλά τίποτα δεν τους σώζει. Όσο για τους πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας».

Έρευνα για Ευρωκάλπη: 11,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Τη σταθερά ανοδική τάση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την εν δυνάμει πρωτιά της στις ευρωεκλογές καταγράφει νέα έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Η έρευνα, η οποία αφορά αποκλειστικά τις ευρωεκλογές και βασίζεται σε στοιχεία δημοσκοπήσεων που έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα ( όπως αυτή της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής και της Rass για το in.gr ), δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο προηγείται σταθερά με ποσοστό 36% αλλά να έχει και μια διαφορά της τάξεως των έντεκα μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ποσοστό 24,7%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,6%, ενώ ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7,9% και ΚΚΕ με 6,7%. Κάτω από το όριο του 3%, Ένωση Κεντρώων με 2,6%, Ποτάμι με 1,5% και ΑΝΕΛ με 1,4%. Στο 2,2% βρίσκεται η Ελληνική Λύση, στο 1,3% η Λαϊκή Ενότητα και στο 1,2% η Πλεύση Ελευθερίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από τα ποσοστά των κομμάτων